Nova godina sa novim ciljevima

12. Jan @ Nema komentara

Poštovani saradnici,
u savremenoj zapadnoj civilizaciji (čije pozitivne tokove toliko želimo da usvojimo) postoji jedan običaj koji se naziva „Novogodišnja rezolucija“. To je zapravo donošenje odluke na ličnom nivo šta želimo da postignemo u sledećoj godini.
Ovo se poklapa sa idejama marketinga, ili zapadne materijalističke filozofije uopšte: Postavite sebi cilj, i ako je dobro i promišljeno postavljen, dovoljno visoko ali i ostvarivo, to je odličan početak za uspešnu budućnost.
Ista ta „zapadna civilizacija“ trpi jednu krizu svoje materijalističke ideologije. Ili da citiram izjavu iz jedne (američke) TV emisije koju sam nedavno gledao: „Modna industrija je u tako dubokoj krizi, da se nikada više neće oporaviti. Ova industrija više nikada neće biti ista.“
Nagla i brza promena medija, načina prenošenja poruka, brze promene količine novca u određenim zatvorenim ili manje zatvorenim krugovima… sve su to realni uticaji na modnu industriju.
Frizeri jesu deo te industrije, ali oni su deo i jedne druge industrije, zanatske. I ta dvojnost, frizerski posao stavlja u položaj da „sedi na dve stolice“. Tako ćemo se i mi u narednoj godini truditi da uspostavimo dva nivoa na kojima ćemo postojati:

  • Časopis „Hairstyles“ na srpskom. Ipak, moramo priznati da nema ničega što može zameniti neku lepu stvar koju držite u rukama. Nikakvi pikseli i audio vizuelne manipulacije ne mogu zameniti listanje pravog papira.
  • I dalje izdajemo stručni modni časopis za frizere, nastavljamo da na najbolji umetnički način podstičemo napredak struke! I istrajavamo na tome da nam je u centru pažnje FRIZER. I što se tiče davanja podrške i priznanja za frizerske veštine onima čije radove objavljujemo, ali i što se tiče pružanja najadekvatnijih informacija – frizerima!
  • Ipak, turbulentno vreme neke stvari razmešta na druga mesta. Internet je globalni fenomen, a sa ubrzanom „internetizacijom“ Srbije, i mi se uključujemo u jedno novo ustrojstvo, a ovo može da bude zbunjujuće.
  • Svojim oglašivačima nudimo besplatnu savetodavnu pomoć oko toga kako koristiti internet, šta mogu da budu koristi i kako do njih doći. Kao marketinška agencija, tehničkog obrazovanja, imamo zaista dosta toga da vam predstavimo, a i da ponudimo pakete marketinških aktivnosti.
  • Kada već govorimo o papiru, vrednostima, novim vremenima, starim znanjima… Kada smo se zapitali šta Ikomo d.o.o. zapravo radi, došli smo zaključka da ono što radimo samo trebamo upakovati drugačije i ponuditi tržištu pod drugim nazivom!
  • Pokrećemo program podrške autorima da izdaju svoje knjige. Postavku ovog programa za sada možete pogledati na www.tvojaknjiga.co.cc . Ako Vi, negde u sebi, nosite ideju da napišete knjigu, ili ste je već napisali ali ne znate kako da je izdate… Ako imate prijatelja za koga znate da o tome razmišlja… Preporučite nas.

Kažu da je retko koja godina dočekana sa manje optimizma. A uvek kada to čujem u glavi mi zazveče stihovi Plavog orkestra: „Drugovi, budimo iskreni, već nam se bliži dvadeseta, a treba živeti i pevati… idemo, kao na maturskoj večeri…“

Iskreno vaš,
Slobodan Stojić

Dajte odgovor

Step by step DVD-i

© 2018 Hairstyles na srpskom.

site tracking with Asynchronous Google Analytics plugin for Multisite by WordPress Expert at Web Design Jakarta.